Уточнення показників обласного бюджету на 2017 рік

20 квітня відбулось засідання постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Львівської області.
Як доповів заступник директора департаменту фінансів ЛОДА Іван Нос, за рахунок перехідних залишків коштів обласного бюджету і перевиконання планових надходжень податків та зборів планується розподілити більше 800 млн грн.
З них передбачається скерувати 591 млн грн. на ремонт доріг, в тому числі за рахунок збільшення надходжень від митних платежів – 565 млн грн. і 26 млн грн. – збільшення видатків на цільову програму. Також виділять 15 млн грн на Програму компенсації пільгових перевезень, для галузі медицини – майже 13,6 млн грн, з них на введення в експлуатацію диспетчерської для екстреної медицини (5 млн грн.), придбання медикаментів для хворих з легеневою гіпертензією (1 млн грн.).
Члени комісії також погодила переліки природоохоронних заходів на суму 106,5 млн грн. та збільшення обсягів фінансування Програми охорони навколишнього середовища на суму 15 млн грн.
Під час розгляду питання про внесення змін до обласних програм профільна комісія виділила 10 млн грн. на дофінансування Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку.
За словами начальника відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, міжнародної технічної допомоги та зовнішньоекономічних зав’язків Івана Собка, відповідно до останнього протокольного рішення Конкурсної Ради частину з цих коштів скерують на освітню галузь, решту грошей перерозподілять на реалізацію соціально важливих проектів від кожного району області. Відтак додатково вдасться дофінансувати близько 60 проектів.
Додадуть кошти і на інші обласні програми. Зокрема, на Програму енергозбереження для бюджетної сфери на виготовлення ПКД – 2,8 млн грн.; Програму «Електронна Львівщина» – 3,5 млн грн., в тому числі виготовлення електронної медкартки пацієнта, та Програму підвищення конкурентоспроможності Львівщини – 1 млн грн.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ