V Форум місцевого самоврядування

24 та 25 березня на стадіоні «Арена Львів» відбуватиметься V Форум місцевого самоврядування. Захід збере понад 500 учасників.
Форум є платформою для обміну досвідом та обговорення актуальних проблем та перспектив у сфері місцевого самоврядування, підвищення ролі органів місцевого самоврядування у забезпеченні розвитку держави.
«Ми розраховуємо, що на Форумі буде більше, ніж 500 учасників: міські голови, українські та іноземні експерти у сфері місцевого самоврядування, представники муніципалітетів та органів виконавчої влади, представники об’єднаних територіальних громад, а також представники міжнародних донорських організацій та дипломатичного корпусу, представники ініціативних громадських організацій та аналітичних центрів, Верховної Ради, Адміністрації Президента, Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, Асоціації міст України, Асоціації малих міст України. Результат Форуму місцевого самоврядування буде рекомендовано Верховній Раді України, Президенту для розгляду, адже, як відомо, саме місцевому самоврядуванню приділяється найбільше уваги в Україні», – зазначив директор Інституту міста Олександр Кобзарев.
Щорічно Форум місцевого самоврядування стає платформою не тільки для обміну досвідом у сфері місцевого самоврядування, але й дієвим інструментом напрацювання практичних рішень щодо актуальних проблем місцевого самоврядування у забезпеченні розвитку держави.
На V Форумі місцевого самоврядування заплановано ряд дискусій:
– оцінка місцевого самоврядування в Україні станом на сьогодні;
– роль місцевого самоврядування у процесах зміцнення та розвитку України;
– міські агломерації в контексті децентралізації;
– утвердження верховенства права для більшої прозорості та довіри у наданні послуг на рівні місцевого самоврядування;
– електронне врядування та Smart City;
– децентралізація у медичній сфері;
– реформа законодавства щодо міського планування;
– стратегічний підхід до розвитку міст та регіонів;
– стан та перспективи врегулювання організаційно-правових аспектів місцевої демократії в Україні;
– залучення мешканців до розвитку своїх громад на прикладі громадських бюджетів участі;
– здобутки та виклики децентралізації освіти України;
– співпраця ВРУ з муніципалітетами України;
– адміністративні послуги у ОТГ: перспективи та виклики;
– фінансові моделі для розвитку ОТГ;
– кращі практики місцевого самоврядування у новостворених ОТГ;
– реформування сфери ЖКГ у контексті процесу децентралізації.
Партнерами Всеукраїнського Форуму місцевого самоврядування є Львівська міська рада та представники міжнародних програм: Проект U-LEAD в Україні, Академія Фольке Бернадотта, Програма USAID «Рада», GIZ в Україні, Програма Ради Європи, Програма USAID DOBRE, Міжнародний фонд «Відродження», WNISEF, SKL International.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ