В лісах Львівщини почався «сезон тиші»

Для збереження популяції, охорони ареалу існування, шляхів міграції диких тварин на час їхнього розмноження з 1 квітня у лісах Львівської області стартує щорічна природоохоронна кампанія «Сезон тиші».

Про це повідомили в Держекоінспекції у Львівській області.

«Згідно зі статтею 39 Закону України «Про тваринний світ» у період із 1 квітня до 15 червня у лісах забороняються будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою, зокрема стрілянина, проведення вибухових робіт, феєрверки, санітарні рубки лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах», – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що осіб, які вчинили правопорушення, притягатимуть до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу в розмірі від 510 до 850 грн для громадян та від 850 грн до 1190 грн для посадових осіб.

Водночас Державна екологічна інспекція у Львівській області просить всіх небайдужих вжити всіх можливих заходів реагування для недопущення спалювання громадянами сухої рослинності в межах території, наданих у користування мисливських угідь, що знищує середовище перебування та існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин. Про виявленні фактів спалювання задля притягнення порушників до адміністративної відповідальності просять інформувати правоохоронні органи та інспекцію.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ