В Україні спростили отримання адміністративних послуг

12 квітня, Кабінет Міністрів України підтримав проект змін до Закону України «Про адміністративні послуги», що має удосконалити процес надання адміністративних послуг населенню й уточнити деякі аспекти створення та організації роботи Центрів надання адміністративних послуг.
Основне нововведення – декларативний принцип у процесі надання адмінпослуг. Це означає, що відтепер для отримання деяких дозвільних документів достатньо буде лише надіслати звернення до відповідного ЦНАП. Погоджувальні процедури відбуваються без участі заявника і в випадку відсутності заперечень погоджувальних органів протягом 10 днів послуга буде вважатися наданою.
Для забезпечення процесу децентралізації у проекті передбачено можливість селищним та міським радам створювати власні ЦНАП. Їх створюватимуть не при місцевій адміністрації, а при селищній чи міській раді, тож місцеві громади отримають більші повноваження в адмініструванні бізнесу та населення.
До того ж проектом пропонують встановити конкретний перелік підстав для відмови в наданні адміністративної послуги. Це дозволить зменшити простір для корупції та структурує процес надання послуг. Для цього ж у проекті закону подано перелік повноважень та обов’язків голови ЦНАП.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ