В Україні запустять електронну чергу для вантажівок, що дозволить економити час

З жовтня на пунктах пропуску запустять електронну чергу для перетину кордону. Спочатку система буде впроваджена лише на одному пункті пропуску. Про це йдеться у Facebook Міністерства інфраструктури України.

Система «Електронна черга перетину кордону» дозволятиме перевізникам попередньо записатись і приїхати на пункт пропуску у заздалегідь призначений час. Зареєструватись в електронній черзі можна буде через спеціальний сайт.

У міністерстві зазначають, що наразі в живій черзі на узбіччі доріг, що ведуть до прикордонних пунктів пропуску, водії чекають по тижню і більше. Кожен день такого простою однієї автівки для перевізника виливається у збитки до 400 євро.

«Йдеться про автомобілі, які везуть продукти, які швидко псуються. Вони перераховані в Українській класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності: групи товарів з 1 до 24. Що саме їде на кордон у кожній автівці система буде дізнаватись з митної декларації»,— пояснюють у міністерстві.

Зазначається, що «Електронна черга перетину кордону» буде абсолютно безкоштовною. Заїжджати до сервісної зони водіям буде необов’язково. Де і як очікувати проїзду через кордон перевізник обиратиме самостійно, а система сповіщатиме автоматично телефоном, коли саме час під’їжджати до пункту пропуску.

У разі, якщо рух черги затримується чи пришвидшується, водій також отримає сповіщення заздалегідь.

Сайт теж запрацює в жовтні.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ