Велика українська енциклопедія

В Україні презентували перший том «Великої української енциклопедії».
28 березня державна наукова установа “Енциклопедичне видавництво” презентувало перший том «Великої української енциклопедії», що вийшов за підтримки Держкомтелерадіо у рамках програми «Українська книга» в 2016 році.
«Велика українська енциклопедія» – універсальне багатотомне систематизоване енциклопедичне видання, перша велика універсальна енциклопедія України, яка виходить за часи незалежності. Перший том енциклопедії – це 592 сторінки, що містять близько 1700 енциклопедичних статей. В енциклопедії вміщено понад 1000 кольорових ілюстрацій: фото, малюнків, схем, таблиць, діаграм, понад 35 карт. У підготовці першого тому взяло участь понад 300 провідних науковців України.
Знаковою подією для України і всього українського суспільства є вихід першого тому енциклопедії. Доктор фізико-математичних наук Максим Стріха, згадуючи про скептицизм, з яким сприймалася на початку ця ідея, наголосив, що Україна вкотре довела, що має право на свою енциклопедію, яка є інтелектуальним паспортом нації і держави.
Керівник авторського колективу «ВЕУ», кандидат історичних наук Алла Киридон розповіла про подальші плани енциклопедичного видавництва. Насамперед – це видання друкованої версії «ВЕУ», до 2026 року планується видати майже 30 томів. По-друге, це створення розширеної електронної версії енциклопедії, і нарешті – функціонування електронного порталу, що дозволить більш повно реалізувати на практиці ідею створення національної енциклопедії, що відповідає сучасним тенденціям глобалізованого інформаційного світу.

VUE-velika-ukrayinska-entsiklopediya-620x360

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ