Відтепер послуги від держави можна отримати без особистого відвідування органів влади

Міністерством юстиції України у сфері державної реєстрації запроваджено послуги, які можна отримати в електронній формі.

Що таке електронна послуга? Це адміністративна або інша публічна послуга, що надається громадянину або юридичній особі в електронній формі, роз`яснив начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Тарас Грень.
ВАЖЛИВО: громадянин має змогу отримати послугу від держави без особистого відвідування органів влади.
Е-послуги надаються через Інтернет, тож вони доступні з дому чи офісу 24 години на добу та сім днів на тиждень. Таким чином, вони є зручнішими та швидшими за особисті візити та мінімізують ризики корупції.

В електронній системі Міністерства можна отримати відомості, які містяться в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, зокрема:
отримати інформаційну довідку, перевірити документи, видані Державним реєстром речових прав на нерухоме майно;
попередньо подати заяву про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, а також знайти та переглянути інформацію про стан розгляду заяви або запиту, що були подані державному реєстратору у паперовому вигляді;
поставити об’єкт нерухомого майна на контроль.
Тарас Грень наголосив на тому, що ще однією електронною послугою Міністерства юстиції у сфері державної реєстрації є можливість:
– подачі безкоштовного запиту на отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;
– отримання електронної виписки (довідки, витягу);
– пошук запитів (витяги, виписки, довідки);
– подачі заяви для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи-підприємця.

Також, у Державному реєстрі друкованих ЗМІ та інформаційних агентств як суб’єктів інформаційної діяльності можна здійснити пошук друкованих засобів масової інформації, пошук громадських формувань та пошук громадських об’єднань.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ