Віруси, які найближчим часом з’являться в Україні

У Міністерстві охорони здоров’я оприлюднили назви штамів грипу, які за прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я будуть циркулювати в Україні у новому епідсезоні. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

В епідсезон захворюваності на грип, який триватиме з жовтня 2018 року до травня 2019 року, українцям, ймовірно, загрожуватимуть віруси, подібні A/Michigan/45/2015(H1N1)pdm09, A/Singapore/ INFIMH-16-0019/2016(H3N2) та B/Colorado/06/2017.

В межах підготовки до епідсезону 2018-2019 вакцини відповідного штамового складу проти грипу вже пройшли перереєстрацію.

«Очікується наявність трьох вакцин від грипу. Одна з них уже зареєстрована в Україні, друга вакцина завершила процес спеціалізованої експертизи реєстрації, матеріали щодо третьої вакцини перебувають на розгляді у Державному експертному центрі», – додали у відомстві.

У МОЗ нагадали, що вакцинація є найнадійнішим методом профілактики захворювання на грип. У попередній епідсезон в Україні було зафіксовано сім смертей від грипу. Жоден із пацієнтів не був щеплений від грипу.

Згідно зі статистикою, щороку в Україні реєструється близько 6 млн інфекційних захворювань, 98% з яких складають захворювання на грип та ГРВІ.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ