Волонтери оголосили збір коштів на видання збірки про українських Героїв

Волонтери благодійного фонду «Народна підтримка воїнів АТО» розпочали збір коштів на видавництво поетичної збірки про Героїв Небесної сотні та російсько-української війни.
Днями вони передали у видавництво у видавництво понад 120 віршів від 35 авторів, серед яких, зокрема, уродженка з Яворівщини, а нині мешканка Португалії Оксана Максимишин-Корабель, котра є автором вірша «Мамо не плач, я повернусь весною», відомі поети Дарія Склярик (Англія), Галина Коризма (Іспанія-Коломия), Любов Сердунич, Іван Гентош, Валентина Попелюшка, Лілія Батюк-Нечипоренко, Олександр Бригас, Галина Онацька та покійна поетеса з Волині Світлана Костюк. У списку також волонтери Наталя Маджар (Харківщина), Любов Кульба (Італія), Марія Дребіт (Португалія), Юлія Тарасюк, Віктор Маєр, Олександр Голячук.
«Ця поетична збірка була зібрана волонтерами, які побували у пеклі війни та виразили свій внутрішній світ у віршах. Кожен з авторів вклав свою душу та переживання буквально у кожну літеру. Було зібрано багато інформації для написання цієї збірки. Адже, написати вірш від серця це насправді не так легко як деколи здається. З кожним словом і кожною літерою, хтось як бійці переживали ці події знову, або ж як волонтери які мали честь спілкуватись з воїнами, відчули їхню біль та страждання втрат побратимів», – написав волонтер Віктор Маєр.
За словами волонтера Юрія Скобало, ще не можуть чітко визначити вартість примірника книги, його обсяг та кількість книг, оскільки наразі немає електронної книги, яку вони сподіваються побачити до Дня незалежності України. Саме тоді матимуть чітку інформацію та зможемо презентувати обкладинку книги.
«Ми уже зібрали 120 євро. Отже необхідно ще 680 євро. Кошти, що залишаться після виготовлення книг, передамо на потреби військових на передовій та у госпіталях. Кожен автор віршів отримає по кілька книг у подарунок. Ще кілька десятків книг будуть передані вдовам загиблих бійців та їхнім рідним, волонтерам та атовцям. Решту (залежно від того, скільки видамо 150-200) буде розпродано на благодійних ярмарках та волонтерських акціях)», – зауважив Юрій.
Кошти можна переказувати на картку «Приватбанку» 5168 7573 0481 7614 (Скобало Юрій.), а стати замовником книги можна, написавши Юрію у приват.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ