ВООЗ розширила перелік лабораторій для перевірки на коронавірус

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) розширила список міжнародних лабораторій для перевірки на коронавірус з двох до одинадцяти.

Про це заявив виконувач обов’язків генерального директора Центру громадського здоров’я України Ігор Кузін, передає Depo.ua з посиланням на “РБК-Україна”.

За його словами, середній термін відповіді в разі підтвердження коронавіруса становить 2-3 дні.

“Бюро ввезення розширило перелік референс-лабораторій міжнародного рівня. Якщо раніше їх було дві лабораторії, зараз це 11 лабораторій. І середній термін відповіді при підтвердженні становить зараз 2-3 дні”, – заявив Кузін.

Нагадаємо, ВООЗ стурбована, що чимало країн є неготовими до боротьби з коронавірусом.

Нині смертельний вірус уже вразив увесь Китай. Останнім “впав” Тибет.

ЗМІ повідомляють, що смертельний вірус знищив уже 170 людей у Китаї, а число хворих на коронавірус у Китаї наблизилось до 8 тисяч.

Також у Китаї спрогнозували, коли буде пік епідемії вбивчого коронавірусу.

Вперше невідома раніше пневмонія була діагностована 12 грудня минулого року в китайському місті Ухань.
Симптомами захворювання лікарі називали лихоманку. У деяких пацієнтів спостерігалося утруднення дихання, а рентгенівські знімки показували інвазивні пошкодження легенів. Китайська влада заявляла, що немає жодних ознак передачі вірусу від людини до людини. 20 січня поточного року з’явилася інформація, що заразитися на цю страшну хворобу можна і при контакті з хворим.
Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) визначила коронавірус 2019-nCoV. Слід зазначити, що сімейство коронавірусів включає в себе 39 вірусів, які вражають кішок, собак, велику рогату худобу, свиней, зайців. Небезпечними для людини з них є тільки шість, коронавірус з Китаю став сьомим у цьому списку.
За інформацією китайських вчених, людина могла заразитися на коронавірус від змій. Ймовірно, це сталося через те, що на ринку морепродуктів в Ухані торгували не тільки рибою, але і зміями. Також дослідники повідомили, що ген коронавірусу є гібридом вірусу змії і кажанів. Вони додають, що спочатку кажани заразили коронавірусом змій, а вже від них недуга передалася людині.
Клінічні випробування вакцин проти нового вірусу, що вразив Китай та вже поширився за його межі, можуть бути проведені влітку. З 20 січня при Апараті Ради національної безпеки й оборони України працює оперативна група з питань моніторингу та аналізу ситуації щодо поширення нового коронавірусу з Китаю.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ