Всесвітній день телебачення

Всесвітній день телебачення був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН в 1998 році. Свято було призначене на 21 листопада, оскільки двома роками раніше в цей день відбувся перший Всесвітній телевізійний форум.

Зараз у рамках святкування цієї події виходять в ефір різні телепередачі, присвячені актуальним проблемам розвитку телебачення. Також багато телекомпаній світу в цей день обмінюються своїми програмами на економічну, соціальну, культурологічну тематику і т.д. При цьому телебачення в усьому світі є головним носієм інформації з найбільшою аудиторією.

Історія розвитку телебачення почалася ще в 20-х роках минулого століття. Тоді перші трансляції відеозображення на невелику відстань провели в США, Японії і Радянському Союзі. В Європі телебачення поширилося вже в 50-х роках. Зараз же найбільшими в світі телекомпаніями вважаються американські CBC, NBC і англійська BBC. Вони ведуть мовлення не тільки на свої країни, а й далеко за їх межами. При цьому компанії мають свої штаб-квартири в декількох державах.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ