ХТО Є ТЕРОБОРОНА?

До уваги мешканців Львівської області та представників ЗМІ!
Багато людей, які зараз патрулюють міста, стоять на блокпостах, заходять в під’їзди житлових будинків і перевіряють документи називаються себе “теробороною”, не маючи для цього відповідних повноважень.
Прохання до громадських формувань не називати себе “теробороною”, оскільки це плутає мешканців міст та сіл. Якщо ви хочете вступити до добровільних громадських формувань з метою патрулювання місцевості, слід зголоситися до керівництва зон територіальної оборони, тобто до райадміністрацій районів міст чи районної адміністрації області. Після цього, ви є добровільними громадськими формуваннями.
Військовослужбовці Сил територіальної оборони Збройних Сил України мають на собі однострій Збройних Сил України, зброю та відповідні документи, які їм дозволяють нести службу.
Добровільні формування територіальних громад мають право формуватися з власною зареєстрованою зброєю, а командир такого підрозділу має зголоситися до командира 103-ї окремої бригади Сил ТрО ЗСУ.
Прохання також не перешкоджати діяльності акредитованих журналістів, крім зйомки блокпостів чи об’єктів критичної інфраструктури. В кожного журналіста можна просити їхні міжнародні прес-карти, які їм дозволяють здійснювати журналістську діяльність до комендантської години (06:00-22:00).
Всім добра, пильності та перемоги у ці складні для нас всіх дні. Але має бути порядок і дотримання законів.
Слава Україні! Героям Слава!

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ