Як не стати жертвою шахраїв

«Ваш онук у лікарні, терміново потрібні гроші!» – поліцейські Львівщини застерігають, як не стати жертвою шахраїв
Якщо вам телефонують невідомі та вимагають гроші нібито на лікування родича, який потрапив у ДТП, – ніколи не повідомляйте незнайомцям свою домашню адресу та не передавайте їм гроші. Негайно телефонуйте на лінію 102.
Зазвичай для здійснення незаконної діяльності зловмисники використовують давно відому схему.
До потерпілого (потерпілої) телефонує невідомий чоловік (або жінка) та повідомляє, що його (її) родич став учасником дорожньо-транспортної пригоди, отримав тілесні ушкодження і гроші необхідні для проведення термінової операції.
В подальшому зловмисники приїжджають додому до своїх жертв, ті передають їм кошти, а вже потім з’ясовують, що ніяких ДТП насправді не було, вони стали жертвами шахраїв і тоді звертаються за допомогою у поліцію.
Аби не стати жертвою шахраїв, пам’ятайте – розмовляючи з незнайомцем, завжди спершу з’ясуйте з ким ви маєте справу. Якщо вам повідомили якусь інформацію про вашого родича, зателефонуйте йому (їй) та з’ясуйте чи це правда. Ніколи не повідомляйте підозрілим незнайомцям свою домашню адресу та не передавайте їм гроші.
У випадку, якщо вами зацікавились шахраї, негайно повідомляйте про це у поліцію на оперативну лінію 102.
Правоохоронці закликають – відчувши небезпеку або потрапивши у нестандартну ситуацію, будьте пильними та керуйтесь здоровим глуздом. Не дайте шахраям ошукати себе.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ