Європейський день парків

Європейський день парків відзначається 24 травня. Свято було придумане представниками Федерації «Europarк», яка об’єднала безліч охоронюваних природних зон, розташованих в 36 країнах Європи.
Вперше заходи, присвячені цьому святу, проводилися в 1999 році. Цю ідею в провідних європейських державах відразу ж сприйняли на «ура», і свято стало щорічним. Датою для нього було обрано 24 травня, оскільки в цей день в 1909 році були створені перші дев’ять національних парків Швеції.
Сьогодні природні території є однією з найбільших цінностей планети. Вони накопичили в собі культурну спадщину кількох століть, тому збереження таких природних зон вважається обов’язком людства.
Глобальна мета Європейського дня парків полягає в підвищенні значущості парків і заповідних територій, а також в розробці заходів по збереженню цих територій. Важливою складовою цього процесу організатори свята бачать міжнародну консолідацію в питаннях, що стосуються охорони природних територій Європи.
Заходи присвячені цьому святу обов’язково проводять на заповідних територіях, а також в самих парках. Всі вони направлені на те, щоб звернути Європейський день парків увагу людей на природну красу, що оточує всіх нас.
парк
Більше новин на: https://yavoriv-info.com.ua

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ