Депутати Яворівщини звернулись до керівництва держави із-за «бандерівської ідеології»

Учора, 28 лютого 2018 року, депутати Яворівської районної ради з ініціативи депутатів від ВО “Свобода” прийняли звернення до керівництва держави з приводу ухвалення польським Сеймом пакету законів, що принижують українську національну гідність та передбачають кримінальне переслідування за т.з. «бандерівську ідеологію».
“Вважаємо ухвалення такого пакету законів прямим втручанням у внутрішні справи України й по суті висуненням територіальних претензій. Для всіх очевидно, що виграє від цього спільний ворог – Московія. Замість того, щоб захищати українців, національні інтереси держави, вони спокійно виголошують промови перед антиукраїнськими пам’ятниками з шовіністичними написами.
У зв’язку з цим, ми вимагаємо від Президента України Петра Порошенка Верховної Ради України, Міністерства закордонних справ України вчасно та адекватно реагувати на будь-які антиукраїнські рішення та інші провокаційні дії керівництва і парламенту Польщі, спрямовані на заперечення нашої державності та приниження національної гідності українців.
Закликаємо Президента України Петра Порошенка відновити історичну справедливість і повернути звання Героя України Степанові Бандері та Романові Шухевичу, якого позбавив їх злочинний режим Януковича”, –
йдеться у зверненні.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ