Депутати Яворівської райради звертаються до Порошенка

Позачергове засідання Яворівської районної ради у зв’язку з намірами облдержадміністрації та Львівської міськради щодо облаштування полігону ТПВ у Яворівському районі закінчилось.
Проект рішень було оприлюднено. Так, у документі задекларовано такі наміри:
1. Звернутися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Львівської обласної державної адміністрації та народного депутата Володимира Парасюка щодо недопущення облаштування полігону твердих побутових відходів на території Яворівського району.
2. Яворівській районній державній адміністрації (О. Хлян) вжити заходів щодо заборони ввезення на територію району твердих побутових відходів з інших адміністративних територій області, будівництва полігону ТПВ та регулярно інформувати районну раду та громадськість Яворівщини про стан вирішення вказаних питань.
3. Рекомендувати органам місцевого самоврядування району розглянути дане питання на сесіях місцевих рад, про результати розгляду інформувати районну раду.
4. Районним засобам масової інформації оприлюднити дане рішення Яворівської районної ради.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань регулювання земельних відносин, агропромислового комплексу, охорони навколишнього середовища та екології.

Отож, депутати Яворівської районної ради прийняли звернення до Президента України, Кабінету Міністрів, Верховної Ради та Львівської ОДА з проханням не розміщувати на території району сміттєпереробний завод. Відповідне рішення сьогодні, 30 січня, прийняли під час сесійного засідання.
Так, депутати вирішили адресувати своє звернення державним органам влади щодо недопущення розміщення цього комплексу на території гірничо-хімічного підприємства ЯДГХП «Сірка» у Яворівському районі. За відповідне рішення проголосував 31 депутат райради.
сесія в Яворові 2
Нагадаємо, що 27 січня у Львові прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час обговорення ситуації на Львівському полігоні ТПВ та поводження з сміттям у Львові, дав доручення облдержадміністрації передати земельну ділянку в Яворівському районі на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівського ДГХП “Сірка” для будівництва нового полігону твердих побутових відходів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ