Доля Саакашвілі – в руках інспектора ПП “Краковець”

Питання про допуск Міхеіла Саакашвілі на територію України вирішуватиме молодший інспектор прикордонної служби, який 10 вересня 2017 року, чергуватиме на пункті пропуску “Краковець“. Про це заявив перший заступник голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк.
Він також пообіцяв особисто приїхати на кордон цього дня, щоб простежити за дотриманням порядку. Кілька народних депутатів раніше теж оголосили про намір 10 вересня приїхати до Краковця, щоб зустріти Саакашвілі та забезпечити йому безперешкодний в’їзд.
“Рішення про пропуск, або непропуск приймає молодший інспектор прикордонної служби. І однією з основних умов пропуску, або непропуску – це документ, який дає право перетину державного кордону. Якщо пан Михайло Саакашвілі надасть дійсний документ, який дає право інспектору прикордонної служби прийняти рішення щодо пропуску, він буде пропущений, якщо він не надасть, буде непропущений”, – заявив Серватюк.
Голова підкомітету нардеп Юрій Дерев’янко розповів, що Державна міграційна служба та Адміністрація президента ігнорують його депутатські звернення і ховають від адвокатів Саакашвілі офіційні документи з поясненням підстав для позбавлення його громадянства. “Без цих документів адвокати навіть не можуть по суті сформулювати зрозумілий позов до суду, бо все це тримається у великій таємниці. Уже кілька разів ми писали і депутатське, і адвокатьске звернення – повний ігнор. І ми розуміємо, що це є політично вмотивоване рішення і політично вмотивовані дії оцих державних службовців”, – заявив депутат.
За словами президента Петра Порошенка, Саакашвілі під час отримання українського громадянства подав документи з недостовірною, або сфальшованою інформацією. Натомість, адвокат, позбавленого українського громадянства Саакашвілі, Павло Богомазов запевнив, що політик не отримував заборони на в’їзд до України.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ