Еколого-пізнавальна акція «Поїдемо поговорити з лісом» в Яворівському НПП

В Яворівському національному природному парку місячник Довкілля завершили еколого-пізнавальною акцією-змаганням «Поїдемо поговорити з лісом».
Акція проводиться щорічно і має великий попит серед учнівської молоді та активно підтримується відділом освіти Яворівської районної державної адміністрації.
Метою заходу є поповнення знань учнівської молоді з природничих дисциплін, а також виховання в учнів турботливого ставлення до природи. На екопросвітницькій діяльності Яворівського НПП виросло не одне покоління, яке не байдуже до збереження природи рідного краю. Молодь знає багато про флору та фауну парку, ландшафти, історичні місця, а також готова до дій, які збережуть природу.
Участь у таких акціях беруть учні, які в майбутньому планують стати екологами, дослідниками та захисниками природи, і вже тоді діяти в її захист більш масштабнішими методами.
Учасники цьогорічної акції пройшли зупинки «Сліди тварин», «Співи птахів», «Таємниці дерев», «Екологічні задачі», «Дешифратор», під час яких показали свої знання і вміння та отримали такі результати: І місце – отримала команда «Первоцвіт» Домажирської ЗОШ І-ІІІ ст.; ІІ місце – «Феї лісу» Ясниського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Памви Беринди – ДНЗ»; ІІІ місце – «Едельвейс» Рясне-Руського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ»; а так звані квіткові місця розділили команди «Вартові Розточчя» Івано-Франківської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Івана Франка та «Гряда» Бірківського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. ДНЗ ім. Тараса Шевченка».
Під час акції панувала дружня атмосфера, де зібрались однодумці, які поспілкувались між собою, обмінялись досвідом, а найголовніше − висловили готовність змінювати в кращу сторону світ навколо себе.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ