ГО «Гостинець» представила проект для Івано-Франкове

В рамках регіональної програми Climate Forum East ІІ відбулась зустріч менеджерів та національних координаторів Climate Forum East ІІ з України, Білорусі, Молдови, Вірменії з представниками ГО “Гостинець” та керівниками селищної ради смт Івано-Франкове.
Регіональні зустрічі Climate Forum East ІІ покликані сприяти обміну досвідом між країнами-учасниками програми Climate Forum East ІІ, в т.ч. ознайомленню з кращими практиками локальних проектів з адаптації.
ГО «Гостинець» представила досвід реалізації проекту «Локальні підходи до глобальних кліматичних викликів» актуальний для громади смт. Івано-Франкове. Присутні побачили як на практиці здійснюється моніторинг за навколишнім середовищем через використання інформаційно-моніторингового центру у приміщенні ради. Ознайомились із процесом керування системою відеоспостереження, вмонтованого на куполі церкви св. Володимира. Дивились у вільному доступі онлайн-трансляцію навколишньої території з трьох відеокамер і аналізували можливості швидкого виявлення пожеж, реагування на небезпеки погоди та адаптацію до змін клімату. Координатор проекту Леся Більська презентувала робочі моменти проекту та особливості технічних можливостей системи відеоспостереження. Інформувала про проведені заходи освітньої кампанії із адаптація громади смт. Івано-Франкове до наслідків зміни клімату. Також представила акт передачі всього обладнання на баланс Івано-Франківської селищної ради із зобов’язанням утримувати його в робочому стані.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ