Місту Новояворівськ – 59 років

Українському місту Новояворівськ сьогодні – 59.
Це місто неймовірних людей, стійкості духу, взаємопідтримки, молодості та розвитку.

Новоя́ворівськ — місто на заході України, в Яворівському районі Львівської області. Найбільше за населенням місто району, адміністративний центр Новояворівської територіальної громади. Розташоване на висоті 300 м над рівнем моря на межі Розточчя і Надсянської низовини у верхів’ях річки Шкло — за 14 км на схід від районного центру Яворів і за 30 км на захід від обласного центру Львів.

Новояворівськ відносно молоде місто, засноване 1965 р. як робітниче поселення «Янтарне» (з червня 1969 року — смт Новояворівське) біля великих потужностей виробництва сірки, саме тому на його гербі й прапорі видніються три трикутники — геологічне позначення родовищ сірчаної руди. Особливістю Новояворівська є велика густота населення. Місто має досить добре розвинену інфраструктуру й вигідне економічне розташування. Поруч із містом проходить автотраса державного значення Львів — Яворів (автошлях М10 Львів — Івано-Франкове — Краковець — на Краків).

Але з 2014 року це місто і його люди пізнали багато суму. Боротьба за незалежну Україну, її свободу дається дуже дорогою ціною. Вічна слава нашим Героям та низький уклін сім’ям наших Героїв!

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ