Митники вилучили незаконного товару на понад 120 тис. грн

Громадянин намагався перемістити товар, який перевищує неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України.

Так, громадянин України, 1987 року народження, мешканець Львівщини, як водій автомобіля «MERCEDES-BENZ VITO» прибув з Республіки Польщі в Україну. Для перетину кордону в пункті пропуску «Краковець – Корчова» обрав смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор», чим заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню. Про це повідомляє прес-служба ДФС у Львівській області.

Під час митного контролю у працівників митниці виникла підозра щодо наявності в  таких товарів.

Автомобіль скерували в місце поглибленого огляду транспортних засобів та товарів, де було виявлено 4 телевізори фірми «SAMSUNG». Відповідно до ст. 374 Митного кодексу України цей товар перевищує неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України. Його загальна вартість становить 3919,87 Євро, вага – 67,6 кг.

Під час усного опитування громадянин не повідомив про товар, проте згодом визнав себе його власником. Так громадянин порушив встановлений порядок проходження митного контролю в зоні спрощеного митного контролю. Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України.

Товар вилучено. Справу скерують до суду.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ