На Львівщині стоять недобудованими майже пів тисячі об’єктів

У Львівській області досі залишаються незавершеними 479 об’єктів будівництва у 19-ти із 20 районів області. Дані ІА «Вежа» надала Львівська обласна державна адміністрація у відповідь на інформаційний запит.

Станом на 11 жовтня на Львівщині нараховують 479 об’єктів незавершеного будівництва. Це стосується учбових, спортивних та медичних закладів, житлових будівель, народних домів, газопровідних, каналізаційних та очисних споруд.

Зокрема, досі залишаються недобудованими 61 школа. На більшості із цих об’єктів жодних будівельних робіт не ведеться вже близько 20 років.

Що стосується дошкільних навчальних закладів, кількість об’єктів значно менша – 8 садочків у 6 районах. Дофінансування у розмірі 8-10 млн грн потребує заклад освіти для дошкільнят у с. Домажир, Яворівського району. За даним адміністрації, наразі будівля збудована на 70%. «У 2017 році на коштах Державного фонду регіонального розвитку. Не змогли освоїти 3 млн та на 2018 р. були зняті з ДФРР. Для подальшого будівництва потрібне дофінансування»,- звітують у повідомленні.

Серед медичних закладів по регіону станом на 11 жовтня недобудовано 14 лікарень, 15 акушерських відділень, 4 амбулаторії та 1 поліклініку.

Окрім цього, чекають на свій час 52 житлових будинки, 26 народних домів та 13 спортивних об’єктів. Також недобудованими залишаються 55 каналізаційних та 40 водопровідних мереж, 17 очисних споруд та 8 газопроводів.

Згідно даних Львівської облдержадміністрації, до кінця 2018 року 8 об’єктів серед тих, які станом на сьогодні є незавершеними, будуть здані в експлуатацію.

До слова, в повідомленні зазначають, що перелік об’єктів незавершеного будівництва був напрацьований міжвідомчою робочою групою щодо розв’язання проблем незавершеного будівництва у Львівській області.

Зазначимо, робочу групу створено за розпорядження голови Львівської облдержадміністрації від 27 лютого 2018 року № 63/0/5-18 «Про створення міжвідомчої робочої групи». «З часу створення Робочої групи було проведено 7 засідань та 25 виїздів з метою проведення обстеження об’єктів незавершеного будівництва», – йдеться в повідомленні.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ