На Яворівщині почали підготовку до «Репід Трайдент-2017»

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ України (с. Старичі Яворівського району Львівської області) відбулася початкова конференція з планування українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ «Репід Трайдент-2017» (Rapid Trident, укр. «Швидкий тризуб»).
Навчання триватиме з 8 до 23 вересня 2017 року в Міжнародному центрі миротворчості і безпеки. Його сценарій буде максимально наближеним до умов сучасних конфліктів у всьому світі, зокрема й на сході України. Завдання навчань – набуття практики у плануванні та проведенні операцій із підтримання миру і безпеки у складі багатонаціональних штабів, підвищення рівня взаємосумісності з підрозділами збройних сил інших країн.
Для початку планування навчань на Львівщині зібралися представники Збройних сил України, армії США, військовослужбовці з Канади, Грузії, Азербайджану, Польщі, Литви, Румунії, Молдови, Болгарії та Великобританії.
– На цю конференцію з українського боку прибули й дуже досвідчені офіцери, й новачки. Для тих, хто бере участь у заході вперше, важливо навчитися працювати за процедурами армій країн НАТО. У подальшому свої знання і навички вони зможуть використовувати для планування на якісно новому рівні навчань для наших підрозділів і бригад. А досвідчені офіцери, які зараз беруть участь у конференції, не лише вдосконалюють свої навички планування, а й передають досвід своїм колегам, – зазначив представник Генерального штабу Збройних сил України полковник Андрій Хохленко.
– На навчанні «Репід Трайдент-2017» основна увага буде сфокусована на підготовці міжнаціонального штабу, батальйону зі складу десантно-штурмової бригади та батальйону окремої механізованої бригади. Ці підрозділи візьмуть участь і в командно-штабній фазі, і відточуватимуть майстерність у польовій фазі. Це допоможе посилити спроможність наших партнерів і союзників та поліпшити взаємосумісність штабів, адже до управління міжнаціональної бригади будуть залучені офіцери різних країн, – додав офіцер із планування навчань капітан армії США Мілтон Меддокс.
Верховна Рада України 19 січня схвалила рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2017 році для участі в багатонаціональних навчаннях. Відповідно до цього рішення, в українсько-американському навчанні «Репід Трайдент – 2017» візьмуть участь до 3500 військовослужбовців. З них від ЗСУ – до 1500 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою. Від ЗС США – до 1000 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 3 літаків, до 6 вертольотів. Від збройних сил держав-членів НАТО та держав-учасниць програми «Партнерство заради миру» – до 1000 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 3 літаків, до 4 вертольотів.
Окрім «Репід Трайдент», цьогоріч на території України також відбудеться Багатонаціональне навчання з підготовки підрозділів збройних сил (у Старичах) та Українсько-американське навчання «Сі Бриз – 2017» (місце проведення – акваторія Чорного моря, полігони ЗСУ, військові аеродроми в Одесі, Миколаєві, Херсоні, посадкові майданчики Тендрівської коси (Очаків), Міжнародний аеропорт «Одеса», Одеський морський торговельний порт, морський торговельний порт «Южний» (Одеса), військовий порт Очаків (Миколаївська обл.).

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ