На Яворівщині судитимуть колишнього голову сільради за витрати більш як чверті мільйона грн на будівництві каналізаційної мережі

За процесуального керівництва прокурорів Яворівської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно 50-річного колишнього голови однієї із сільрад Яворівщини за фактами розтрати бюджетних коштів та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).
Розслідуванням встановлено, що чоловік, перебуваючи на посаді голови сільської ради, уклав із одним з львівських підприємства договір на виконання робіт з будівництва каналізаційної мережі у селі.
Вподальшому, достовірно знаючи, що підрядник не встановив визначене договором обладнання, обвинувачений підписав акти виконаних робіт у яких зазначалась про їх встановлення. На підставі цих документів підрядній організації було безпідставно перераховано з місцевого бюджету понад чверть мільйона гривень.
За клопотанням прокурора, рішенням суду накладено арешт на майно підсудного, а саме – земельну ділянку.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Яворівського РВП ГУ НП у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ