На Яворівщині засудили хакера за злам персональних сторінок у «ВКонтакте»

Яворівський районний суд засудив на рік умовно хакера, який зламував сторінки користувачів соцмережі «ВКонтакте» та скачував записи розмов з телефонів. 19-річний Володимир Королевич отримав рік умовного покарання.

Під час розслідування правоохоронці встановили, що на початку лютого 2017 року хлопець створив сайт «Хакерські послуги», на якому пропонував послуги «хакера»: злам і несанкціонований доступ до облікових записів, електронних скриньок. Пізніше слідство довело, що Королевич причетний до зламу щонайменше 66 сторінок користувачів соціальної мережі «ВКонтакте», звідки він копіював особисту інформацію, розміщував від мені користувачів дописи. Окрім того, Королевич за допомогою спеціального шкідливого програмного забезпечення отримав доступ до кількох смартфонів на базі Android, звідки скачав записи телефонних розмов і виклав їх на своєму сайті.

На сайті «Хакерські послуги» вказано, що зв’язатися з Володимиром Королевичом можна лише через сторінку Agresor Hacking у соцмережі «ВКонтакте», яка зараз недоступна. Серед послуг сайту, зокрема, злам сторінок, e-mail, телефонів Android, злам меседжерів, спам рекламою та навіть розкриття анонімних користувачів на сайті Ask.fm. Вартість хакерський послуг Королевича на сайті не вказується.

13 червня 2018 року Володимир Королевич уклав з прокурором Максимом Ковальчуком угоду про визнання невинуватості, в якій вказувалось, що сторони погоджуються на покарання для Королевича у вигляі одного року іспитового терміну. Суддя Ірина Карпин затвердила цю угоду, водночас вирішивши не повертати Королевичу техніку, за допомогою якої він отримував доступ до особистої інформації користувачів соцмереж та телефонів.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ