Неповнолітній з Яворівщини вчинив повторний злочин, перебуваючи на іспитовому терміні

В Яворівському районі на Львівщині працівники районного сектору з питань пробації мали намір звільнити від покарання неповнолітнього, який був умовно засуджений та перебував на іспитовому терміні. Та на заваді став прокурор, який підтвердив, що неповнолітній в період відбування попереднього покарання вчинив повторний злочин. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

На обліку в Яворівському районному секторі з питань пробації перебуває неповнолітній, якого за ч.2 ст.185 КК України (вчинення крадіжки повторно) у січні 2016 року засуджено до покарання у вигляді 2 років 2 місяців позбавлення волі та встановлено іспитовий строк 1 рік та 2 місяці.

У квітні 2018 року посадовими особами вказаного органу скеровано до суду подання про його звільнення від відбування покарання у зв’язку із закінченням іспитового строку.

При цьому, у поданні зазначено, що ця дитина під час іспитового строку у травні 2016 року вчинила новий злочин – грабіж, поєднаний з проникненням у житло. Більше того, обвинувальний акт скеровано до суду. Таким чином, у суді прокурор заперечив можливість задоволення цього подання. Як наслідок, 23.04.2018, судом відмовлено у звільнені неповнолітнього від відбування покарання.

Відтак, неповнолітній понесе справедливе покарання за усі вчинені злочини за сукупністю вироків (відповідно до вимог ст.71 КК України).

Окрім цього, з метою недопущення уповноваженими органами з питань пробації порушень вимог ст.78 КК України та ст.165 Кримінально-виконавчого кодексу України, прокуратурою Львівської області внесено вказівку керівництву філії державної установи «Центр пробації» у Львівській області, яку розглянуто та задоволено.

Також, на даний час керівництвом цієї держустанови вирішується питання про притягнення винних посадових осіб до відповідальності.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ