Незаконне переправлення через кордон військовозобов’язаних

За процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 45-річного жителя Дніпропетровської області. Його обвинувачують в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у жовтні 2023 року на одному із пунктів пропуску Львівщини водій транспортного засобу намагався незаконно переправити через кордон військовозобов’язаних чоловіків.

Для уникнення проходження митного контролю фігурант надав вказівку пасажирам сховатись за останнім рядом сидінь автомобіля. Або ж переміститися у багажне відділення через спеціально виготовлену дверку до нього. В залежності від того, що працівники прикордонної служби вирішать оглянути.

При перетині кордону обвинувачений повідомив прикордонникам неправдиві відомості про кількість пасажирів в транспортному засобі.

Проте фігурант не передбачив варіанту одночасної перевірки співробітниками прикордонної служби обох сховків. Таким чином вони виявили та затримали утікачів.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ Яворівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ