Новояворівська міськрада вп’яте за рік оголосила тендер на будівництво сміттєзвалища

Нове сміттєзвалище планують облаштувати на місці полігону, який працює з 2002.

Про це повідомляє zaxid.net.

На Новояворівське сміттєзвалище вивозять відходи з усього Яворівського району.

Новояворівська міська рада 28 липня вп’яте оголосила тендер на будівництво полігону для твердих побутових відходів на території Залузької сільської ради, що неподалік Яворова. Оголошена вартість нового сміттєзвалище площею 5 га – майже 75 мільйонів гривень, проте міська рада поки що має тільки 2 млн грн.

Як ідеться на порталі публічних закупівель Prozorro, кінцевий термін подання тендерних пропозицій – 14 серпня. Нове сміттєзвалище мають збудувати на території полігону, який експлуатують з 2002 року. Його на час робіт не закриватимуть. За словами заступника міського голови Новояворівська з питань ЖКГ Руслана Гірки, полігон поділений на дві карти, і зараз відходи вивозять лише на першу з них, а на другій якраз і будуть відбуватися будівельні роботи.

«На новому полігоні мають облаштувати ангар для сміттєсортувальної лінії, побутове приміщення для працівників, побудувати насосну станцію для інфільтратів, зробити дорогу по периметру всього сміттєзвалища, а також провести рекультивацію», – розповів у коментарі ZAXID.NET Руслан Гірка.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ