Першу платну дорогу ймовірно збудують на Яворівщині

Дорога ЛьвівКраковець найбільш ймовірно таки стане першою платною дорогою в Україні.
Про це заявив глава Укравтодору Славомир Новак у Facebook. Раніше чиновник вже говорив про цю дорогу, однак розглядали ще один варіант будівництва концесійної дороги — Київ-Біла Церква. Тепер з його слів, більш вигідним є все ж проект в напрямку кордону з Польщею. Новак пише, що Орієнтовна вартість проекту – 600 млн євро. Планують залучати інвесторів, бо таких грошей від держави чекатимуть довго. А проїзд платною дорогою коштуватиме близько 20 євроцентів (це трохи менше семи гривень) за кілометр.
“Ми запропонували зміни до закону, подібні до тих, які є у європейських країнах, щоб будівництво доріг на умовах концесії запрацювало в Україні. На підставі діючого раніше закону жоден концесіонер не прийде в Україну і не зможе працювати. Після ухвалення закону, вважаю, що найбільш доцільним проектом може бути дорога Львів-Краковець, оскільки це є дорога до кордону. Під час перемовин із концесіонером буде визначено концесійний період. Найдовше – це 20-30 років. Однак варто зауважити. Відповідно до європейської практики і до закону, що розглядається в Україні, обов’язковою умовою є існування безоплатного альтернативного проїзду. Тож громадяни матимуть гарантований вибір, якою дорогою їхати”, – зауважив Новак.
Також, на нещодавному брифінгу Володимир Омелян, Міністр інфраструктури України, повідомив про те, що вже починаючи із 2019 року, в Україні розпочнеться будівництво автобанів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ