Дорослих закликають потурбуватись про безпеку дітей на дорозі

Шановні дорослі, змалку навчайте своїх діток Правилам дорожнього руху.
Пояснюйте, як діяти у різних дорожніх ситуаціях та як захистити себе від небезпеки. Аби шлях до школи був сповнений лише приємних вражень, обов’язково намалюйте разом із дитиною схему-маршрут такої мандрівки. Разом здолайте цей шлях, наголосіть, у яких місцях можна переходити вулицю та розкажіть, як правильно це зробити. Навчіть дитину бути спостережливою та уважною. Поясніть, що перед тим, як виходити на дорогу, потрібно неодмінно зупинитися, подивитися в обидва боки. Важливо встановити із водієм так званий «зоровий контакт», переконатися, що тебе дійсно побачили та пропускають.
Будьте якомога обережнішими за кермом, якщо в автомобілі – дитина. Для перевезення найменших пасажирів встановіть на задньому сидінні спеціальні дитяче автокрісло. Перед поїздкою обов’язково перевірте, чи воно надійно закріплене. Діток старшого віку привчіть користуватися пасками безпеки.
Зважайте на те, що саме від вас залежить життя та здоров’я маленького пасажира, тож ніколи не сідайте за кермо напідпитку, коли втомилися чи захворіли. Не забувайте уважно стежити за технічним станом автомобіля, дотримуйтеся безпечної швидкості руху, дистанції та інтервалу, зважайте на погодні умови та відмовтеся від ризикованих маневрів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ