Представники служби у справах дітей відвідали притулок

Начальник служби у справах дітей, Олена Рис разом з соціальним педагогом ДНЗ “Новояворівське ВПУ” Анною Капрош відвідали притулок для дітей служби у справах дітей ЛОДА.
Основною причиною їхнього візиту була – із закладу вибувала дитина-сирота з Яворівського району, що згідно законодавства вимагає участі і супроводу представників служби у справах дітей.
Метою зустрічі також була подальша більш ефективна співпраця, була проведена конструктивна розмова щодо перебування дітей у закладі та сприяння швидкому їх поверненню у біологічну сім’ю, або влаштуванню у сімейні форми виховання.
Завідувач притулку Світлана Гаврилюк проінформувала, що за 2016 рік з Яворівського району до притулку була влаштована найбільша кількість дітей – 28.
“І тут немає нічого дивного, адже саме в нашому районі кількість дитячого населення є найбільшою (29 тис. 563 станом на 1.01.2016р.) серед всіх районів Львівської області. Втішним є те, що дитина-сирота, яку ми забирали, була єдиною в притулку з Яворівського районуну: більшість були повернуті в біологічну сім’ю, 4 влаштовані в дит будинок сімейного типу (ДБСТ), ще декілька дітей влаштовані в спеціальні заклади за станом здоров’я”, – зазначила Олена Рис, начальник служби у справах дітей.
Обумовлено було можливість проведення лекції для працівників ЗОШ району, а саме для заступників з виховної роботи та соціальних педагогів. Галина Маланчук, вихователь-методист притулку озвучила кілька тем для лекції, серед яких була “Сучасні школа та дитина”.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ