Розпочались українсько-канадські військові навчання

На Яворівському полігоні військовослужбовці із Канади навчають українських колег. Бойовим досвідом військові України та Канади обмінюються у рамках тренувальної операції «Юніфаєр».
Програма підготовки здійснюватиметься за чотирма напрямками. Це підготовка піхотинців, саперів, військової поліції та медична підготовка.
Канадські військовослужбовці не лише навчатимуть тактиці ведення бою, а й самі вивчатимуть досвід українських військовослужбовців, які воювали у зоні АТО. Бійці відточують свої вміння у наступі й вчаться швидко брати під контроль блокпост ворога. За виконанням вправ українськими військовими спостерігають канадські інструктори. У навчаннях бере участь механізована рота, яка тривалий час виконувала бойові завдання в зоні АТО, поблизу Станиці Луганської.
Окрему увагу під час тренувань приділено взаємодії піхотних підрозділів із саперами під час боїв у місті.
Різні етапи навчань відбуватимуться на Львівщині, Хмельниччині та у Києві.
“Метою навчання є довготривала підготовка Збройних сил України. Канада має тривалу історію співпраці з Україною, тому ці навчання ще один крок уперед для їхнього розвитку”, – зазначив командир групи Збройних сил Канади Джейсон Гуіні.
“Головне наше завдання – надати українським фахівцям з розмінування ті знання і навички за стандартами НАТО, які їм знадобляться у ході виконання бойових завдань. Нам також відомо, що військовослужбовці Центру розмінування беруть участь у складі Міжнародних сил по сприянню безпеці в Афганістані, багато з них пройшли свого часу Ліван, Ірак, Косово та Ліберію. Безперечно, нам буде дуже цікаво дізнатись про їх практичний досвід у зоні АТО”, – повідомив майор Літтлчайлд.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ