Розпочався проект “Нове обличчя кордону”

28 березня розпочався черговий масштабний набір до реформованих органів і підрозділів Державної прикордонної служби України в рамках пілотного проекту «Нове обличчя кордону». Зокрема участь у проекті приймає відділ прикордонної служби “Краковець“, що на західному кордоні.
На заході були присутні Прем’єр-міністр України, Міністр внутрішніх справ , Голова Держприкордонслужби України, Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович та старший координатор програм Міжнародної організації з міграції в Україні Алесся Скіавон.
З пункту пропуску «Краковець» в режимі відеозв’язку також перебували прикордонники Західного регіонального управління, а доповідь Прем’єр-міністру України про готовність відділу прикордонної служби “Краковець” здійснив начальник управління генерал-майор Володимир Єгоров.
Відбір кандидатів здійснюється в підрозділи Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» та Мостиського прикордонного загону, персонал яких виконує завдання в аеропорту «Бориспіль», залізничній станції «Київ-пасажирський» та пункті пропуску «Краковець», що на кордоні з Польщею.
Під час запуску проекту в «Борисполі» присутні гості дали йому старт натиснувши символічну кнопку. З цього моменту протягом місяця бажаючі проходити службу в реформованих прикордонних підрозділах мають змогу подавати анкету для участі у відборі.
Конкурсний відбір проводиться як серед військовослужбовців Державної прикордонної служби України так і цивільних громадян України. Загалом планується відібрати близько 800 осіб, більшість з яких саме з числа цивільної молоді.
Партнерами нинішнього етапу проекту виступили Посольство США в Україні та Міжнародна організація з міграції.
Подані анкети кандидатів оброблятимуться автоматизованою електронною системою без втручання посадових осіб прикордонного відомства для цього було розроблене і практично протестоване відповідне програмне забезпечення. Крім того, для конкурсного відбору вперше в історії відомства в систему кадрового менеджменту інтегровано підрозділ перевірки особового складу на поліграфі. Відповідні сертифікати на поліграфи у ході заходу Голові Державної прикордонної служби України вручила Посол Сполучених штатів Америки в Україні.
В той же час для переможців конкурсу створено належний рівень мотивації служби.
Зокрема грошове забезпечення молодшого персоналу на сьогодні складатиме близько 9 тисяч гривень на місяць. Також передбачено подальше кар’єрне зростання, професійна підготовка за міжнародними стандартами та сучасне екіпірування.
Впровадження проекту «Нове обличчя кордону» в рамках системного реформування Держприкордонслужби передбачає створення підрозділів нового формату, які забезпечать високий рівень довіри громадськості, викорінення будь-яких проявів корупції і високі стандарти діяльності, що відповідають європейським нормам.
Державна прикордонна служба України запрошує громадян активно долучатися до конкурсу.
З детальними умовами можна ознайомитись на сайті Держприкордонслужби України за посиланням http://dpsu.gov.ua/ua/newface або в Call-центрах за телефонами (044) 239-85-35 у Києві та (032) 258-50-38 у Львові.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ