Семінар для викладачів навчання художніх професій в Янівському училищі

У вівторок,6 березня 2018 року, на базі ДНЗ «ХПТУ ім. Й.П. Станька» смт. ІваноФранкове відбувся семінар-практикум для викладачів, майстрів виробничого навчання художніх професій на тему: «Формування професійної культури майбутніх фахівців художнього профілю», який провела методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Львівській області Гузюк Валентина Борисівна. Про це повідомляє Художнє Училище ім. Й. Станька.
У рамках семінару майстер виробничого навчання Дюг Наталія Володимирівна ділилась досвідом роботи з колегами із Львівського вищого професійного художнього училища та Стрийського вищого художнього професійного училища, провівши показовий урок з виробничого навчання «Виконання монотипії різними техніками».
Мета уроку – навчити учнів виконувати змішану техніку: монотипія та резервування воском; вдосконалити вміння виконувати монотипію вивченими техніками; поглибити знання учнів про колір, як основний засіб художньої виразності; розвивати творчі здібності і творчу активність учнів, асоціативно-образне мислення.
В ході уроку учні демонстрували різні способи монотипії та їх технічне виконання. Зокрема, майстер зазначила, що існують різні застосування монотипії, адже вона може бути використана і як додаткова техніка в графічних роботах змішаної техніки.
Під час практичного виконання завдання учні і майстер працювали над монотипією змішаної техніки: монотипія та резервування воском. Цю техніку застосували при створенні композиції на великодню тематику.
Урок був проведений на високому науковому і методичному рівнях та отримав схвальні відгуки від присутніх на уроці. У підсумку директор училища Гевало Василь Михайлович націлив майстра на збір автентичних орнаментів Яворівщини різноманітного ужиткового і декоративного застосування. Така робота сприятиме заохоченню учнів до вивчення особливостей регіонального компоненту та в майбутньому може стати основою для написання методичної розробки на цю тематику.
28685551_2090558864496342_6414813183477794405_n

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ