Скорбота. Перестало битись серце голови Яворівського районного братства ОУН-УПА

Вчора, 9 липня, в с. Краковець відзначалась 110-Ї річниця з дня народження Романа Шухевича.
Величною ходою громада пройшла до пам’ятника Р. Шухевичу. Там відбувались урочистості вшанування та промови гостей та представників Яворівської влади.
Під час виступу, перед пам’ятником Р. Шухевичу, втратив свідомість голова Яворівського районного братства ОУН – УПА, Петро Івановичо Вушко. Не приходячи до тями, на 91-му році життя, перестало битись його серце.
Довідка
18 червня 1926 року народився Петро Іванович Вушко, в с. Кобильниця Волоська (тепер Польща). Виховувався в патріотичній сімї. У 1944 році став членом ОУН під псевдонімом «Орлик». Після жорстокого слідства Петро Вушко був засуджений військовим трибуналом до смертної кари, яку замінили на 25 років концлагерів і 5 років позбавлення громадянських прав.
Петро Іванович очолював Яворівське районне братство ОУН – УПА, яворівську районну спілку політв’язнів, член ради обласного відділення ветеранів, член комісії з питань поновлення прав реабілітованих Яворівської районної ради, брав активну участь у всіх патріотичних заходах.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким та побратимам покійного Петра Івановича.
Вічная пам’ять! Героям слава! Герої не вмирають!U2FsdGVkX18x3ULJ5Vj6gfHps8rP9mbOXvsBJ8RHcR0jF2MhOKvWXb5nbQP9wNrOjEFJPk7ctvbGoogIvSgGpA,,

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ