Сьогодні 20 років Яворівському національному природному парку

Сьогодні, у середу, 4 липня 2018 року, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин взяв участь у міжнародній науково-практичній конференції «Природоохоронні, екоосвітні, рекреаційно-туристичні та історико-культурні аспекти сталого розвитку Розточчя», присвяченій 20-річній діяльності Яворівського національного природного парку (НПП). Повідомила прес-служба Львівської облради.
Читайте більше тут: Новини Яворівщини
Як зауважив у вітальному слові Олександр Ганущин, Львівська обласна рада вже тривалий час підтримує Парк з бюджету. «Також маємо велику мрію, що до 2020 року проект «Рове Лове Розточчя – разом попри кордони» буде реалізовано», – сказав голова облради.
Проект «Рове Лове Розточчя – разом попри кордони» – один із переможців Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020, що має на меті фінансову підтримку за кошти Європейського Союзу проектів у галузі збереження і промоції історико-культурної та природної спадщини. А Яворівський національний природний парк є партнером з українського боку.
За словами директора Яворівського НПП, Михайла Біляка, Яворівський національний природний парк впродовж 20-річного існування та в силу покладених на нього завдань став одним з центрів організації природоохоронної, науково-дослідної, рекреаційно-туристичної справи, екологічного виховання в регіоні Українського Розточчя.
«Природоохоронна установа має позитивні результати в роботі щодо розбудови екологічної мережі Розточанського краю. Завдяки активній міжнародній співпраці – створено українську частину Міжнародного біосферного резервату «Розточчя»», – розповів Михайло Біляк.
Відтак за вагомий внесок у збереження та відтворення природних ресурсів, активну участь у розбудові Яворівського національного природного парку та з нагоди двадцятої річниці з дня створення Яворівського НПП Олександр Ганущин відзначив нагородами Львівської обласної ради «Подяка обласної ради»:
-Погорілка Сергія Володимировича – начальника відділу державної охорони природно-заповідного фонду Яворівського національного природного парку.
– Білика Ігоря Романовича – інспектора з охорони природно-заповідного фонду I категорії Млинківського ПОНД відділення Яворівського національного природного парку.
Крім того, голова Львівської обласної ради нагородивцінним подарунком:
-Андрушевську Ірину Василівну – провідного фахівця з рекреації I категорії Яворівського національного природного парку.
Довідка
Яворівський національний природний парк (НПП) створений 4 липня 1998 року на базі Старицького та Магерівського військових лісгоспів, де проводилася традиційна лісогосподарська діяльність.
Яворівський НПП розташований в північно-західній частині Львівської області на території Яворівського району, селищної ради Івано-Франкове і Лозинської сільської ради.
Площа парку складає 7108 га, у тому числі 2915 га надані у постійне користування. До складу Яворівського НПП входять землі інших користувачів без вилучення у них земель, а саме: Магерівське лісництво Магерівського військового лісгоспу площею 917,0 га і Майданське лісництво Старицького військового лісгоспу площею 3276,0 га, усього – 4193,0 га.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ