Стало відомо, які дороги на Львівщині зараз ремонтують

На Львівщині впродовж 2020 року буде відремонтовано та побудовано 242,8 км доріг державного значення. Про це LMN повідомили у Службі автомобільних доріг області.

На дорозі Львів — Пустомити — Меденичі вже завершено капітальний ремонт. Дорога протяжністю 47,5 км є найкоротшим шляхом до курортного міста Трускавець та селища Східниця, а також сполучає Львів з Пустомитівським, Миколаївським і Дрогобицьким районами.

Упродовж весняних місяців 2020 року відновлено 8,4 км шляху на ділянці від села Колодруби — до селища Меденичі та два мостові переходи у Колодрубах. Відремонтована дорога є альтернативою більш завантаженої М-06 Київ — Чоп і дозволяє розвантажити міжнародну трасу на 35 %.

Триває ремонт дороги Східниця — Пісочна. Цей шлях на сьогодні вже заасфальтовано у нижньому шарі від пересічення з дорогою Нижанковичі — Самбір — Дрогобич — Стрий до села Пісочна та у верхньому шарі до Меденич. Крім цього, нещодавно розпочали ремонт Східницького перевалу. Ремонтники вже завершили розпушення старого дорожнього покриття і приступили до влаштування основи із щебенево-піщаної суміші для подальшого влаштування асфальтобетонного покриття. Заплановано відновити 39 км дорожнього покриття.

Також оголошено тендерні закупівлі на будівництво 3,8 км зазначеної автомобільної дороги з влаштуванням двох кільцевих транспортних розв’язок в обхід карстових проваль. Нова ділянка стане об’їзною дорогою Трускавця.

Також тривають роботи на дорозі Львів — Самбір — Ужгород. Дорога поєднує Львів із Городоцьким, Самбірським, Старосамбірським і Турківським районами та веде до Закарпатської області. Цього року ремонтні роботи ведуться на ділянці Ставчани — Самбір. На сьогодні вже влаштовано тротуари в межах населених пунктів та 8 км тріщино-перериваючого шару асфальтобетонного покриття. На мостовому переході у селі Ставчани завершуються ремонтні роботи. Після цього підрядник розпочне асфальтування вказаної ділянки дороги та ремонту штучних споруд.

Також на трасі Львів — Самбір — Ужгород розпочались роботи з влаштування кільцевої транспортної розв’язки на пересіченні з дорогою. Крім цього, оголошено закупівлю послуг на капітальний ремонт зазначеної дороги на ділянці Городок — Повітно.

Дорога Миколаїв — Городок — Жовква — Кам’янка-Бузька — Бібрка стане другим великим кільцем навколо Львова, що дозволить розвантажити наявну об’їзну дорогу та вуличну мережу міста. Зараз тривають ремонтні роботи у Миколаївському та Городоцькому районах.

Планується цього року з’єднати відремонтованою дорогою три міжнародні траси Київ — Чоп, Львів — Шегині та Львів — Краковець.

Дорога Мостиська — Самбір — Борислав ремонтується на ділянці Самбір — Борислав, протяжністю 31 км. На сьогодні вже влаштовано нижній шар асфальтобетонного дорожнього покриття з попереднім посиленням основи в межах Дрогобицького району. Наразі ремонтні роботи проводять у Самбірському районі на ділянці Лукавиця — Самбір. Підготовлено тендерну документацію на оголошення закупівлі послуг з реконструкції дороги на ділянці Жовква — Кам’янка — Бузька.

У 2020 році планується завершити роботи з влаштування верхнього шару асфальтобетонного дорожнього покриття на автомобільній дорозі Київ — Чоп на ділянці Сколе — Козьова. Крім цього, завершені тендерні процедури на влаштування додаткової смуги руху на автомобільній дорозі Київ — Чоп на ділянці між населеними пунктами Зубра — Пасіки Зубрицькі. Тобто продовжується розширення кільцевої дороги міста Львова. Підготовчі роботи розпочнуться вже найближчим часом.

Цього року буде завершено поточний середній ремонт на автомобільній дорозі, яка з’єднує Львівську область з Івано-Франківською, Мукачево — Рахів — Богородчани — Івано-Франківськ — Рогатин — Бібрка — Львів, поблизу населених пунктів Давидів та Нові Стрілища.

На дорозі Ковель — Володимир-Волинський — Червоноград — Жовква цього року буде відремонтовано ділянку Червоноград — Жовква протяжністю 23 км.

У рамках реалізації Контракту «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні» заплановано відремонтувати 131 км доріг. Старт ремонтно-будівельних робіт в рамках цього проєкту розпочнеться на автомобільній дорозі Яворів — Грушів.

За кошти польського кредиту на умовах взаємодопомоги ремонт планується на автомобільних дорогах Червоноград — Рава-Руська, Нижанковичі — Самбір — Дрогобич — Стрий, Грушів — Немирів, КПП «Смільниця» — Старий Самбір. Станом на сьогодні завершуються роботи з розроблення проєктної документації для ремонту цих доріг.

Ремонтні роботи на дорозі Мостиська — Краковець розпочнуться вже влітку цього року. Загальна протяжність шляху становить 19,1 км. Дорогу ремонтуватимуть у рамках реалізації транскордонного проєкту «Доступне українсько-польське прикордоння: спільні дії щодо модернізації дорожньої інфраструктури».

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ