Суд конфіскував 70 тис. євро за порушення митних правил

Працівники управління протидії митним правопорушення та міжнародної взаємодії Львівської митниці ДФС довели правомірність вилучення 70 тис. євро в суді.
Про це повідомили в ГУ ДФС у Львівській області.
Днями Апеляційний суд Львівської області скасував постанову Галицького районного суду м. Львова в адміністративній справі про порушення митних правил стосовно громадянина України Ш. та виніс нову постанову, згідно з якою визнав його винним у вчиненні порушення митних правил, передбаченого ст. 471 МК України, та наклав стягнення: штраф у розмірі 1700 гривень та конфіскацію 70 тис. євро, що, згідно з курсом НБУ, становить 2 040 120,04 грн.
Зазначено, що раніше Галицький районний суд м. Львова, розглянувши цю справу, постановив накласти стягнення у вигляді штрафу розміром 1700 грн, а вилучені 70 тис. євро повернути правопорушнику.
«15 червня 2017 року 35-річний громадянин України, мешканець Тернополя, як водій прямував до Республіки Польщі через пункт пропуску «Краковець» смугою руху «зелений коридор» автомобілем «BMW X5». Цим засвідчив про відсутність будь-яких товарів, що підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткування. На момент проходження митного контролю громадянин не надавав інспектору митниці належним чином оформленої митної декларації, однак під час усного опитування він заявив про наявність у нього та пред’явив до митного контролю у службовому приміщенні 80 000 євро. У своїх письмових поясненнях громадянин вказав, що переміщував цю валюту в особистих потребах. Також вказав, що не має при собі жодних дозвільних документів на переміщення валютних цінностей», – йдеться в повідомленні.
З виявленої суми, відповідно до українського законодавства, за протоколом про порушення митних правил було затримано 70 тис. євро до рішення суду. Тепер суд остаточно ухвалив рішення, а саме: штраф розміром 1700 грн та конфіскацію 70 тис. євро.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ