“Свято Коляди” в селищі Шкло

15 січня 2017 року в селищі Шкло відбулося «Свято Коляди» за підтримки та організації ГО ШГ «Пліч-о-пліч» та завідувача народним домом смт Шкло Василя Курчика.

У святі брали участь церковні хори з церкви Святого Миколая та церкви Святого Юрія, гурт з Немирова, гурт «Зорепад-ремікс», Василь Курчик, Вікторія Козак, Юрій Іванишин, та заслужений артист України Василь Була.

Усі виступи були на прославу народженому дитятку Ісуса, а також були заспівані старовині бандерівські коляди і пісні, що символізували підтримку наших захисників на сході України. Шклівчани дуже гарно сприйняли виступи гостей, що завітали на це свято, адже шклівські виконавці завжди тримають високу планку у співочому мистецтві.

На свято було зварено 200 літрів козацького кулішу та 150 літрів різдвяного чаю, які дуже сподобались усім, що завітали на чудове різдвяне дійство. Куліш та чай  розійшлися миттєво!

Оскільки, Рідво – це час коли творяться добрі справи, на святі було  запропоновано допомогти юному шклівчанину, який вже багато років має діагноз ДЦП та потребує постійної реабілітації. Громадою були зібрані кошти у сумі 5000 тис. гривень і вже 16.01 ці кошти були передені мамі цього хлопчика.

Свято, яке мало на меті об’єднати велику шклівську родину, вдалось на славу.  Цього року громада була більш активною, бо приїхало багато гостей з усіх усюд. А  на кінець свята усі заспівали  спільну коляду, як генеральну репетицію до встановлення рекорду селища у наступному році.

Окрему подяку організатори дійства висловлюють депутатові  районної ради Ігорю Ікавому, депутату селищної ради Мирославі Федик, підприємцю Ярославу Іваніву, підприємцю Олегу Дячику та іншим, хто долучився до створення святкового настрою усім шклівчанам.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ