Свято Стрітення в еколого-просвітницькому центрі Яворівського національного природного парку

Доброю традицією в Яворівському національному природному парку є проводити екозахід «Стрітення. Проводи зими – зустріч весни».
Вже традиційно, 15 лютого, на свято Стрітення в еколого-просвітницькому центрі Яворівського НПП збираються працівники парку, вчителі та учні місцевої школи. Запрошений на захід настоятель храму Святого Рівноапостольного князя Володимира отець Назарій Дадак розповів присутнім про походження свята Стрітення Господнього, значення освяченої свічки-громовиці в житті християнина.
Стрітення в нашому регіоні, як і по всій Україні – не лише одне із 12 найбільших церковних свят. На Стрітення, за народними повір’ями, зима зустрічається з весною і за погодою цього дня визначають, коли закінчиться зима, якою буде весна та врожай.
На святі змагалися учасники команд «Зими» і «Весни», для яких фахівці парку підготували ряд завдань, запитань, головоломок про зимові і весняні зміни в природі. Саме під час таких заходів діти вчаться спостерігати за природою, систематизують отримані раніше знання, а також в них формується екологічна культура та етика.
Перемога команди «Зими» не засмутила весняну команду, адже знаємо, що вже сонечко піднялось вище, день став довшим і в повітрі запахло весною. А на завершення свята всі учасники заходу зліпили сніговика та пригощались теплим чаєм із солодощами.

unnamed-38

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ