У Новояворівську стартував опалювальний сезон?

У Новояворівську, сьогодні, у неділю, 11 листопада 2018 року, стартував опалювальний сезон. Після п’яти місяців простою місцева ТЕЦ запрацювала і тепло пустили у міські мережі. Про це повідомили мешканці міста у Facebook-спільноті «Мій Новояворівськ».

«Ми перемогли. Поки, друзі, ми спали в своїх домівках, працівники зробили все, щоб тепло прийшло до кожного. Сліз стримати важко», – написала вранці мешканка міста.

Батареї у більшості домівок Новояворівська ще холодні, однак, за словами мешканців з турбін ТЕЦ іде пара, а сама теплоелектроцентраль гудить. «ТЕЗ запущено – мені чути біля дому», – написала ще одна мешканка Новояворівська.

Нагадаємо, Новояворівська ТЕЦ, як і Новороздільська зупинили свою роботу ще у червні цього року у зв’язку з арештом. З того часу в обох містах не було гарячої води, а опалювальний сезон був під загрозою. Суд арештував обидва підприємства як майно фірм братів Дубневичів «Енергія Новояворвськ» та «Енергія Новий Розді» у зв’яку з підозрою у розкраданні 300 млн м3 газу на суму 1,4 млрд грн. За матеріалами слідства, на Новояворівській та Новороздільській ТЕЦ присвоїли газ, який був поставлений за пільговими цінами для виробництва теплової енергії населенню. Натомість компанії Дубневичів газ продавали ДП «Енергоринок» за ринковими цінами.
Для того, аби обидва підприємства знову запрацювали, Нацагенство із розшуку та менеджменту активів (АРМА) обрало управителем обох підприємств компанію «Гарант Енерго М». Якийсь час обидві ТЕЦ не вдавалось запустити через брак персоналу. В АРМА заявили, що попередній управитель свідомо перешкоджає у роботі новому управителю, зокрема залякував працівників та вивіз важливе обладнання із підприємства.
10 листопада теплопостачання відновили у Новому Роздолі, а директор «Гарант Енерго М» Олександр Похилко, що Новояворівська ТЕЦ на 95% готова до запуску.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ