У Португалії в аеропорту жорстоко вбили чоловіка з Новояворівська

У Португалії в аеропорту жорстоко вбили 40-річного українця Ігоря Гоменюка.

Про це пише Український Простір Прикарпаття.

Причини смерті намагались приховати. Спочатку родині повідомили, що помер він від серцевого нападу. І тільки лікар, який робив розтин тіла Ігоря, повідомив місцевій поліції, що він помер від побоїв.

Після того, як історія стала відома португальській пресі, винних заарештували.

Одна з парламентських партій збирається запросити міністра внутрішніх справ на слухання через смерть українця. Виявляється, перевищення повноважень із боку міграційної служби в аеропорту Лісабона – не рідкість. Займався будівництвом і збирався укласти контракт Ігор родом зі Львівської області.

У місті Новояворівськ він займався будівництвом. А останні кілька років їздив на заробітки в Європу, був звичайним заробітчанином.

Як повідомляють у португальській пресі, нібито міграційні служби запідозрили, що Ігор хоче незаконно в’їхати в країну. Його залишили в аеропорту 10 березня і збирались відправити назад, звідки він приїхав. А вже 12 березня чоловіка знайшли мертвим в ізоляторі тимчасового утримання цього аеропорту, він лежав на підлозі обличчям донизу. Хотіли приховати причини смерті. Зараз троє співробітників міграційної служби заарештовані за підозрою у вбивстві, а директор і заступник прикордонної служби Лісабонського управління відсторонені від роботи.

Спочатку смерть українця хотіли видати за нещасний випадок, повідомляли, що його просто залишили в наручниках, а він помер чи то від епілепсії, чи то від серцевого нападу. Але Ігор ніколи цим не страждав.

В українське консульство в Лісабоні 12 березня ввечері прийшов електронний лист про те, що Ігорю відмовлено у в’їзді і йому загрожує депортація. А 13-го в телефонній розмові з інспектором консулу сказали, що в українця проблеми з епілепсією, тому його відправили в лікарню. Міграційні служби ні слова не сказали, що українця відправляли в лікарню. Справжня причина смерті розкрилася тільки через деякий час. Коли португальський лікар, який проводив розтин тіла, виявив справжню причину. Нею став не епілептичний напад, а нанесені побої. Він повідомив про це в поліцію. Досі не знають, коли зможуть поховати.

Про те, що Ігоря Герасимчука не стало, сім’я дізналась рано вранці 13-го березня. Його дружина, Оксана, важко переносить втрату чоловіка. Тим більше, що досі рідні не можуть з ним попрощатися. І не знають навіть, коли можуть поховати рідну людину. За згодою родини його кремували. Тому що через карантин і скасування польотів ніхто не знає коли вдасться повернути його на батьківщину. Зараз потрібно зібрати дуже багато документів і довідок.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ