Посадовець незаконно передав у приватну власність майже 2 га землі

На Львівщині земельні ділянки були незаконно передані у приватну власність. Правоохоронці довели причетність до незаконної оборудки очільника районного відділу земельних ресурсів, через які земля перейшла у приватну власність, а державі завдано збитків на 3,5 млн грн.
Працівники Управління захисту економіки Львівщини та Городоцької місцевої прокуратури встановили, що у 2007 році начальник районного відділу земельних ресурсів розглядав технічну документацію на 6 земельних ділянок загальною площею у 1,6 га з призначенням для будівництва житлових будинків. Посадовець, не встановивши фактичного місця розташування ділянок, завірив особистим підписом і печаткою недостовірні кадастрові плани земель, неправдиві висновки про обмеження та обтяження земельних ділянок та довідки про присвоєння кадастрових номерів. На підставі цих документів землі держави перейшли у приватну власність.
У той же час, вказані земельні ділянки фактично є розташовані за межами населеного пункту, належать до сільськогосподарських земель запасу і, згідно ст. 38 Земельного кодексу України, не відносяться до земель житлової та громадської забудови. Відтак, їх не могли відводити для здійснення будівництва і обслуговування житлових будинків.
Працівники слідчого відділення територіального відділу поліції повідомили посадовцю про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 – службова недбалість.
Посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади зі штрафом або без такого.
На вказані земельні ділянки, які розташовані на території, що прилягає до міжнародної траси Львів-Краковець, суд наклав арешт.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ