Міністр нагородив 6 американців, які допомогли під час пожежі у Львові

Міністр оборони Степан Полторак вручив нагороди шістьом американським військовим, які евакуювали жителів палаючого житлового будинку на проспекті Свободи у Львові, в липні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.
«Сьогодні на Майдані Незалежності в Києві після урочистого проходження військ міністр оборони Степан Полторак вручив відзнаки Міністерства оборони України шістьом військовослужбовцям зі складу 45-й Бригадної бойової групи Національної гвардії США (штат Оклахома)», – сказано в ньому.
Наголошується, що американські військовослужбовці Келлар Джексон, Нельсон Діз, Аарон Мур, Метью Одом, Кевін Полк і Вінсент Хамерикхаус нагороджені нагрудним знаком «Знак пошани» за особисту мужність і відвагу, самовіддані дії, виявлені під час надзвичайної ситуації, зразкове виконання військового обов’язку та високий професіоналізм.
Нагадаємо, у неділю, 16 липня, сталася пожежа у триповерховому будинку за адресою просп. Свободи, 31. Пізніше стало відомо, що до приїзду надзвичайників на місце події першими рятувати людей із палаючої будівлі кинулися американці, які є учасниками тренувальної місії у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного і в той момент перебували на екскурсії у центрі Львова.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ