У Завадові відбулась зустріч з професором Олександром Козаренком

У неділю, 12 листопада 2017 року, у бібліотеці – філії села Завадів відбулась зустріч із професором, завкафедри філософії і мистецтв ЛНУ ім. І.Франка Олександром Козаренком.
Зустріч відбулась за ініціативи голови ГО “ЖВУ” Ганни Середи та професора Юрія Ясіновського, які поповнили фонд сільської бібліотеки цінними книгами. Для юнацької аудиторії була проведена презентація книг про історію музики, історію України, а найцінніший подарунок – ноти до молитви “Отче наш” на мелодію отця Михайла Вербицького.
Довідка
Олександр Володимирович Козаренко (нар. 24 серпня 1963, Коломия) — український композитор, піаніст, музикознавець.
Закінчив як піаніст Львівське музичне училище та Київську консерваторію і аспірантуру (класи професорів: композиції — М. Скорика, фортепіано — В. Воробйова, музикознавства — І. Ляшенка). Стажувався у Вюрцбурзькому університеті (Німеччина, 2004). Доктор мистецтвознавства (2001).
З 1992 року викладає на кафедрах композиції та історії музики Львівської музичної академії, завідує кафедрою філософії мистецтв[1]. Як композитор працює у жанрах симфонічної, оперної, балетної, хорової, камерно-інструментальної, вокальної та театральної музики. Його твори увійшли до репертуару провідних колективів та виконавців України (ансамбль Київська камерата, Київський саксофоновий квартет, оркестр Віртуози Львова, капела Трембіта та інші), виконувалися в Україні та у багатьох країнах світу, зокрема на міжнародних фестивалях Київ-Музик-Фест (Київ), Контрасти (Львів), Два дні й дві ночі нової музики (Одеса), Дні музики композиторів Кракова (Польща), Мелос-Етос (Словаччина), Дрезденські дні сучасної музики (Німеччина). Як піаніст надає особливу увагу виконанню української музики ХХ–XXI століть, насамперед у складі дуету зі скрипалькою Лідією Шутко.
Лауреат Всеукраїнського конкурсу піаністів ім. М. Лисенка (1984), дипломант Всеукраїнського конкурсу камерних ансамблів (1986). Лауреат державних премій України з композиції: ім. Л. Ревуцького (1996) та ім. М. Лисенка (2001). Член Національної спілки композиторів України та Асоціації «Нова Музика».

Oleksandr_Kozarenko_in_Krushelnytska_museum_02

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ