Учасники «Rapid Trident» готуються до «широкомасштабного вторгнення»

У рамках багатонаціонального українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ «Репід Трайдент – 2018» («Rapid Trident – 2018») розпочалась активна або польова фаза вишколу військ.

Як повідомляє об’єднаний прес-центр «Rapid Trident – 2018», за легендою навчань, відповідно до даних розвідки та наданої урядами дружніх держав інформації, вороже налаштована сусідня держава зосередила біля державного кордону потужне угрупування своїх військ. Кількість особового складу та бойової техніки, а також його розташування, однозначно свідчать про готовність умовної держави – сусіда України до широкомасштабного вторгнення з метою окупації частини нашої території з подальшим примушенням української влади до фактичної капітуляції.

Відповідно до планів прикриття державного кордону оперативно посилено та приведено у найвищу ступінь бойової готовності підрозділи Державної прикордонної служби. У район можливого прориву ворожих військ або «гібридних» терористичних угрупувань висуваються підрозділи Національної гвардії України, окремі частини Збройних сил України та багатонаціональної дивізії коаліційних сил.

Як повідомив заступник керівника навчання з позначення дій противника, полковник Володимир Садовський, до ще більших умовних жертв могло призвести цинічне використання противником частини вороже налаштованого місцевого населення, яке потрапило під вплив пропаганди з боку умовного противника. Як результат – одну з наших військових колон спробував заблокувати агресивний натовп цивільних мешканців прикордонних населених пунктів.

Нагадаємо, 3 вересня у Львівській області стартували найбільші в Україні спільні сухопутні навчання підрозділів ЗСУта армійських підрозділів іноземних держав – Rapid Trident 2018.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ