Учнів на Яворівщині навчатимуть вчителі без педагогічної освіти

Вчитель за особистим бажанням. Унікальний освітній експеримент випробовують у трьох областях України ― Київській, Харківській та Львівській. До викладання у школах хочуть залучити людей, в яких нема диплому педагога, але є бажання виховувати лідерів вже зі шкільної лави, а ще ― готовність покинути все і змінити місце проживання. Такі програми вже випробували на собі 17 країн Європи, а зараз їхній досвід переймаємо і ми.
У школі в селищі Івано-Франкове, що на Яворівщині, бракує вчителів інформатики. Допоки одна частина класу виконує практичну роботу за монітором, інша нудьгує за партами.
Саме тому школа подалась на проект «Навчай для України». Шукають інформатика та фізика.
Нових педагогів у школі чекають з особливим інтересом, адже вони будуть не зовсім такими, як звикли бачити вчителів. Мають бути фахівцями своєї галузі, але педагогічна освіта зовсім не обов’язкова. Куди головніше ― прогресивне мислення.
За зразок беруть європейський досвід. Учасники програми змінять місце проживання, але мають фінансову мотивацію: крім зарплати вчителя, ще й спеціальну стипендію. Наразі охочих відбирають.
Окрім Івано-Франківської школи, у проекті «Навчай для України» бере участь ще дві школи на Львівщині – Сокальська та села Козьова Сколівського району.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ