Ухвалено вирок мешканцю Янова, який продавав наркотики військовим

Оперативним співробітникам Жовківського підрозділу МРВ УСБУ України у Львівській області отримано інформацію щодо мешканця смт Івано-Франкове, який організував та залучив до протиправної діяльності групу раніше знайомих йому молодиків, спільно з якими налагодив схему незаконного виготовлення, зберігання та збуту наркотичних психотропних засобів у великих розмірах.

Також за оперативною інформацією стало відомо, що велика кількість «наркотиків» реалізовується військовослужбовцям ЗСУ (можливо з числа наркозалежних), які проходять строкову службу або службу за контрактом у с. Старичі, Яворівського району (Яворівський військовий полігон) та періодично розраховуються за придбані наркотичні засоби, вогнепальною зброєю, боєприпасами та іншим забороненими до обігу засобами.

15.05.2019 року мешканець смт Івано-Франкове, перебуваючи неподалік центральної площі вказаного селища за попередньою домовленістю із військовослужбовцем ЗСУ, який проходив службу за контрактом на території Яворівського полігону, реалізовуючи свій злочинний умисел з корисливих мотивів, під час збуту чергової партії наркотичних речовин вказаному військовослужбовцю «на гарячому» були затримані оперативними співробітниками Управління СБУ при поверхневому огляді якого, було виявлено та вилучено наркотичну речовину «канабіс» та психотропну речовину «амфетамін», що відноситься до особливо небезпечних наркотичних засобів обіг яких заборонено.

На підставі санкцій слідчого судді додатково проведено 6 (шість) обшуків в основного фігуранта та його спільників, в результаті яких за адресами проживання за участю понятих виявлено та вилучено різного роду наркотичні і психотропні речовини.

Крім цього, наступного дня після затримання вищевказаній особі слідчим СУ ГУ НП у Львівській області повідомлено про підозру за ч.2 ст. 307 КК України при цьому одним із районних судів м. Львова обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

27.09.2019 року Яворівським районним судом ухвалено вирок іменем України, в результаті якого вказану особу, що являється мешканцем смт Івано-Франкове, визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.. 307 ч.2 КК України та призначено покарання із застосуванням ст. 69 КК України у виді 5 (п`яти) років позбавлення волі.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ