В Яворівському НПП відкриють візит-центр з готелем та бібліотекою

В Яворівському національному парку відкриють сучасний візит-центр з літніми екокласами, готелем, конференц-залом, їдальнею, бібліотекою, виставковим залом. Про це інформує адміністрація природного парку на своїй сторінці у Facebook.
Центр збудують за кошти Європейського Союзу в рамках проектів в галузі збереження природної та історико-культурної спадщини за програмою транскордонної співпраці Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.
Загалом на конкурс з 16 прикордонних регіонів Польщі, Білорусі та України надійшло 346 проектів.
«На засіданні у моніторинговий комітет прийняв рішення про надання грантів 17 проектів, 10 – з Львівської області на загальну суму 6,5 млн євро, в їх числі і проект «РовеЛове Розточчя – разом, не зважаючи на кордони»», – йдеться у повідомленні парку.
За результатами конкурсного відбору проект отримав ІІ місце – 95 балів із 100 можливих.
Крім будівництва сучасного екологопросвітницького центру, на прокладеному велотуристичному маршруті територією Яворівського парку з’явиться п’ять облаштованих пунктів для відпочинку, станції технічного обслуговування велосипедистів та інше.
Еколого-просвітницький центр із відповідною інфраструктурою у Яворівському НПП – це кінцева точка велотуристичного маршруту «Розточчя» для короткострокового відпочинку велосипедистів та інших відвідувачів Яворівського НПП. Свій початок у польському місті Краснік, неподалік Любліна і пролягає через території Розточанського парку народового, міст і сіл двох повітів Люблінського воєводства та Жовківського і Яворівського районів Львівщини, які входять до проектованого Міжнародного транскордонного резервату «Розточчя» під егідою ЮНЕСКО. На всій території маршруту передбачено створити відповідну велотуристичну інфраструктуру, атрибутику та інше.
Загальна вартість проекту 1,81 млн євро. 15% дофінансування буде здійснено, за словами голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, за кошти екологічного фонду області. Партнерами проекту виступають від України – Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА, Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна», а від Польщі – Уряд Маршалковський в Любліні, Розточанський парк народовий та Ґміна Замость.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ