В Яворівському районі активізувалися шахраї

На території Яворівського району Львівської області почастішали факти шахрайств.
Так, починаючи з січня 2017 року в Яворівський відділ поліції ГУ НП у Львівській області звернулося 69 громадян із заявами про вчинення відносно них шахрайських дій, 7 з яких – були вчинені вже в липні.
Про це повідомила старший інспектор Яворівського ВП ГУ НП у Львівській області, капітан поліції Іванна Курілець.
З її слів, на цей час активізувалися телефонні шахраї. Для досягнення своїх злочинних цілей зловмисники використовують будь-які способи. При цьому вони вміло грають на людських почуттях. Зловмисник телефонує людині та каже, що її родича, наприклад, який скоїв ДТП затримали працівники поліції, і тепер йому доведеться понести кримінальну відповідальність. А для того, щоб закрити дане питання необхідно заплатити певну суму грошей.
Крім цього, сталися непоодинокі випадки таких шахрайств, як дзвінок на мобільний телефон начебто від співробітника банку; оголошення про продаж/купівлю товарів у мережі Інтернет; купівля сільськогосподарської техніки; збір коштів невідомими особами на будівництво чи ремонт храмів; перетин кордону на автомобілі іноземної реєстрації по документах громадянина, який не купляв даного авто та не буде ним користуватися; ворожіння, зняття порчі та інші.
Незважаючи на неодноразові попередження та застереження від правоохоронців про необхідність бути пильними та обережними, на гачок шахраїв потрапляє чимало людей.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ